Gå til hovedindhold

Niklas Aagaard, chef-konsulent

Jeg arbejder som systemejer for Microsoft 365, it-arkitekt og -udvikler og er en del af Aarhus Kommunes Cloud-team. Et af vores vigtigste mål er at skabe et it-miljø, hvor alting hænger sammen.

 • Læs op

Indhold

  Vi er rigtig godt med - også i forhold til det private.

  Niklas Aagaard

  Aarhus Kommune er rigtig godt med

  Aarhus Kommune er den første offentlige virksomhed til at få en såkaldt NSIS-revisionsgodkendelse fra Digitaliseringsstyrelsen. Vi har bygget vores egen IdP (en Identity Provider til automatisk, nemt og sikkert at kunne bekræfte identiteten af brugerne af vores systemer). Vi har beskrevet, hvordan løsningen er udviklet - og gør det dermed muligt for andre offentlige myndigheder at kopiere vores arbejde og bygge deres egen løsning. 

  Vi er også meget langt fremme med Microsoft Azure, så vi er rigtig godt med - også i forhold til det private.

  Vi handler hurtigt, når det gælder

  Der er måske en fordom om, at kommuner er sløve eller langsomme, men vi kan handle enormt hurtigt! Under Corona-nedlukningen flyttede vi 28.000 brugere til Teams på tre dage. Efter implementeringen bevægede medarbejderne sig fra at bruge 700 minutter til at bruge 53,5 år på online møder i en tre-måneders periode.

  Vi skiftede også antivirus-program for alle brugere på en uge i forbindelse med Ruslands invasion af Ukraine.

  Her kan du blive, hvad du vil

  Aarhus Kommune er en organisation med gigantiske udviklingsmuligheder. Hvis du har interessen, skal du nok blive dygtig! Du kan blive, hvad du vil - næsten - også selvom du ikke har den helt konkrete baggrund til at skulle blive det. Du sætter selv begrænsningen, hvis du har gåpåmod og lyst, så fortsætter du bare.

  Stor fleksibilitet og flere muligheder

  Her er stor frihed og kreativitet. Jeg laver rigtig mange forskellige ting og er ikke begrænset til ét speciale. Her behøver du ikke at blive placeret i en silo, hvor du kun skal arbejde med ét enkelt område. Du har flere muligheder, og der er stor fleksibilitet i tilrettelæggelsen af arbejdet.

  Sidst opdateret: 13. oktober 2023